By december 27, 2012 12:06 pm Lees verder →

www.roerdaljournaal.nl: in Roerdalen ook pas vrijdag vuurwerk te koop

Roerdalen – wwwroerdaljournaal.nl meldt: vrijdag, morgen gaat de vuurwerkverkoop officieel start. Mensen konden al eerder hun bestellingen indienen bij de verschillende vuurwerkwinkels in de regio, maar mogen pas morgen dat vuurwerk ook ophalen. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot 1 januari 2.00 uur ’s nachts – zie: Vraaghetdepolitie.nl.

De verkoop en het gebruik van consumentenvuurwerk zijn aan strikte regels gebonden. Legaal vuurwerk moet aan een aantal regels voldoen. Meer informatie over regels ten aanzien van vuurwerk leest u op de pagina Vuurwerk van de website van het OM.

De laatste jaren zwelt rond deze tijd het protest tegen het afsteken van vuurwerk aan. Daarvoor zijn allerlei argumenten: milieuvervuiling, slecht voor het dierenwelzijn, veel letsel door ongelukken en door onoordeelkundig gebruik, de jaarlijkse toename van illegaal vuurwerk… steeds meer politici roepen op om het door particulieren afsteken van vuurwerk te gaan verbieden, zoals eerder bijvoorbeeld ook al in Australië gebeurde. De echte vuurwerkliefhebber, iedereen die het leuk vindt om met Oud en Nieuw zelf vuurpijlen af te schieten, is het een lief ding waard dat de handhaving van de regels t.a.v. vuurwerk strikt wordt uitgevoerd. Als teveel mensen, zowel consumenten als leveranciers, de hand lichten met de regels van het Vuurwerkbesluit, dan zal dat een toekomstig verbod alleen maar dichterbij brengen.

Vorig jaar belandden bijna zevenhonderd vuurwerkslachtoffers bij de spoedeisende hulp en vielen er twee doden na het afsteken van vuurwerk. Posted in: roerdalen