By juni 17, 2014 10:25 am Lees verder →

www.roerdaljournaal.nl: Recept voor het maken van zandkoekjes (kindvriendelijk)

Roerdalen – Een recept voor het maken van Zand­koek­jes
Bron:Allerhande 12 2003
Let op:
bereidingstijd 45 min, wachten 50 min
kindvriendelijk kindvriendelijk
INGREDIËNTEN
1 ei
200 g bloem + extra om te bestuiven
100 g witte basterdsuiker
150 g koude boter

MATERIALEN
keukenmachine
bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier
VOEDINGSWAARDEN (per stuk)
Energie:115 kcalEiwit:1 gVet:7 gKoolhydraten:12 g
TYPE
gebak, hollands, overig, kinderrecepten, basisrecept
BEREIDEN
Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met een koele hand tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met uitsteekvormpjes of een omgekeerd glas koekjes uit, of snijd deze langs een (zelfgemaakt) sjabloon los. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit, tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen, bij voorkeur op een taartrooster.

TIP
U kunt de koekjes 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.



Posted in: recept, roerdalen