By maart 10, 2014 9:16 pm Lees verder →

Www.roerdaljournaal.nl : Succesvolle controle grens Euregio

Succesvolle Euregionale grenscontrole

Laatste update: 29-11-2013 | 16:15
Heerlen / Brunssum / Landgraaf / Kerkrade – De politie Eenheid Limburg voerde donderdag een Euregionale controle uit, gericht op grensoverschrijdende criminaliteit die tevens aansluit bij het donkere dagen offensief van de Nationale Politie.

Dit gezamenlijk optreden van de Belgische, Duitse en Nederlandse politie werd op drie controlelocaties binnen het district Parkstad ingericht: één in Heerlen, één in Brunssum – Landgraaf en één in Kerkrade.

Resultaten politie
Door de politie is bij de actie voor 7800 euro aan openstaande boetes geïnd. Er zijn 52 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, waaronder geen verzekering, geen rijbewijs en slechte rijtechnische staat. Ook werd een bromfiets in beslag genomen vanwege slechte staat. Een bestuurder bleek onder invloed en werd aangehouden. Verder werd een persoon aangehouden die nog dna af moest staan.

Controle
Hoofdzakelijk werd gecontroleerd op de juiste naleving van de bepalingen van de Wegenverkeerswetgeving. De controle was (in principe) gericht op alle verkeer, grensoverschrijdende verkeer en transporten, een uitgebreid onderzoek naar de rijtechnische staat en andere voor handhavingpartners van belang zijnde items. Ook vond er een snelheidscontrole plaats en werd de videoauto (VROS) van het Team Verkeer eenheid Limburg ingezet.

Gedurende de controle is gebruik gemaakt van het ANPR-voertuig met kenteken-herkenningsysteem, er waren ongeveer 10.000 passanten.

Deelnemende partners
Aan de controle werkten op Nederlands grondgebied 95 mensen mee uit de diverse diensten van Politie, Marechaussee en Belastingdienst. Vanuit de politie werd ingezet door de Landelijke dienst, de Vreemdelingenpolitie, de speurhondengeleiders, het Autoteam en het Team Verkeer. De actie was integraal/internationaal, waarbij werd samengewerkt met de Belgische en Duitse collega’s en verschillende medewerkers uit andere disciplines van de politie eenheid Limburg. Doel was mede om elkaars werkwijze beter te leren kennen.Posted in: politie