By februari 28, 2014 9:00 am Lees verder →

www.roerdaljournaal.nl : Recept: erwtensoep, heerlijk in deze tijd (met pannenkoeken bijv)

Roerdalen – In de komende tijd weer meer recepten. Nu voor deze tijd van het jaar: Soep – Erwtensoep met worst. De komende tijd nog tal van recepten op deze site. Smakelijk met pannenkoeken bijv.

Aantal personen: 4
Bereidings tijd: 1 uur
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

– 1 takje tijm
– 1 laurierblaadje
– 1 ui, gesnipperd
– 250 g spliterwten
– 2 schouderkarbonades
– 1 dunne prei, in ringen
– 300 g winterwortel, in blokjes
– 300 g knolselderij, in reepjes
– 1 kleine rookworst, in plakjes
– 1 kruimige aardappel, in blokjes

Bereidingswijze:

1. Breng in een grote pan de spliterwten met 1½ liter water, 1 eetlepel zout, karbonades, laurierblaadje en tijm aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig ook over de bodem.

2. Voeg de aardappel en groenten toe en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.

3. Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Roer de soep goed door, zodat de erwten de soep binden.

4. Voeg het vlees en de rookworst toe en laat de soep nog 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de erwtensoep in grote kommen met roggebrood met katenspek.



Posted in: recept, roerdalen