pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 18, 2014 11:05 am Lees verder →

Roerdal Journaal bracht als eerste het nieuws over de nieuwe wethouders…

Roerdalen – Op 9 april jl berichtte het Roerdal Journaal als eereste het volgende; meer dan een week later is dat bevestigd.:
In de loop van deze week zou bekend worden wie de vier nieuwe wethouders worden in Roerdalen. Tot nu toe zijn er in Roerdalen 3 wethouders geweest: Chrit Wolfhagen (CDA), Tjeu Verheyden (Roerstreek Lokaal!) en Jan Ramakers (Jongerenpartij). Het coalitieakkoord voor de nieuwe coalitie heeft een wethoudersaantal van 4 uitgewezen. Dat cozlitie=akkoord wordt gedragen door 12 van 19 raadsleden: het CDA met zes zetels en thans de grootste partij in de gemeente Roerdalen, Roerstreek Lokaal! met aanvankelijk ook 6 zetels maar nu nog met 5 zetels, wegens het afhaken van Henk van der Linden (omdat hij geen wethouder kon worden wat hem volgens hem oorspronkelijk wel beloofd was) en verder met de PvdA met een zetel. In totaal die 12 van 19. De 7 overige zetels zijn bezet door Ons Roerdalen 3, Democraten Roerdalen 2 en VVD 1 zetel.
Volgens een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid keren twee van de drie wethouders uit het oude college van B en W terug en wel van het CDA Chrit Wolfhagen (die 826 stemmen als CDA-lijsttrekker en ook de meeste van alle kandidaten vergaarde) en verder ook Tjeu Verheijden die als lijstduwer ( en dus laatste op de lijst) bij Roerstreek Lokaal! 187 stemmen op zijn naam kreeg
Wie worden de andere twee wethouders? Naar verluidt wordt de derde wethouder Jan den Teuling, tot nu fractieleider en lijsttrekker van Roerstreek Lokaal! – hij kreeg 342 stemmen – en hij zou – naar verluidt – aanvankelijk niet willen kandideren voor de wethoudersfunctie, zulks ten faveure van Henk van der Linden. Dat ging niet door en Van der Linden is daarop teleurgesteld afgehaakt bij Roerstreek Lokaal!; hij zou niet als eenling verder willen volgens een krantenpublikatie maar bij een andere oppositie-partij onderdak krijgen/zoeken.
De vierde wethouder zou een vrouw zijn en naar verluidt de nummer twee op de CDA-lijst zijn: Eugenie Cuijpers, die 171 stemmen kreeg. In hoeverre zij (of een andere wethouder) die functie voor 4 jaar doet is onbekend, omdat de coalitie uit 3 partijen bestaat en de PvdA in deze thans (nog) niet direct vertegenwoordigd is in het nieuwe college.
Opvallend is ook dat de grootste kern (Posterholt) van Roerdalen qua persoon niet vertegenwoordigd is in het college en ook Montfort daarbij buiten de boot is gevallen.
Opvallend is verder dat twee partijen die royale winst boekten ook niet in het college zitten en naar de oppositiebanken zijn verwezen: Ons Roerdalen ( 3 zetels – winst 2) en Democraten Roerdalen (2 – zetels – winst 1)
Behalve Jo Reijnders ( ex-Jongerenlijst) die na Wolfhagen de meeste stemmen trok (liefst 590) en als nummer 2 op lijst Roerdalen Lokaal stond, zijn dus ook de lijsttrekkers van de oppositie-partijen die nogal veel stemmen kregen niet van de partij in het college van B en W: Marjo Thevissen (Ons Roerdalen): 449 stemmen, Jan Smits (Democraten Roerdalen): 325 en Herman Nijskens (VVD): 437 stemmen.Posted in: roerdalen