By december 20, 2018 2:01 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : recept: Salade de Perigord (bij kalfsragout op grootmoederswijze)

Roerdalen – Eerder vandaag op de site Roerdaljournaal.nl een recept over kalfsragout op grootmoederswijze; lekker met aardappelgratin (recept ook morgen op deze site) en/of zilvervliesrijst en daarbij onontbeerlijk:
SALADE UIT DE PÉRIGORD (4 pers)
Benodigd:
500 gram sperzieboontjes
1 krulandijvie
4 artisjokbodems
100 gram verse ganzenlever
2 eetlepels olie
2 eetlepels sherryazijn
zout
versgemalen peper

Bereiding van salade uit de Périgord

Haal de topjes van de boontjes en kook ze beetgaar in water met wat zout. Giet het water af en spoel de boontjes met koud water.
Maak de andijvie schoon en scheur ze in reepjes.
Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in blokjes.
Doe de boontjes, de andijvie en de artisjokken in een slakom en meng alles dooreen. Breng de salade op smaak met de olijfolie, de azijn, zout en peper.
Schik alles op een grote schotel. Snij de ganzenlever in dunne plakjes en leg ze erop.

U kunt ook een in plakjes gesneden truffel en het vocht uit het blikje door de saus roeren.
Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste o
Origineel artikel geschreven door Paule Neyrat.



Posted in: recept, roerdalen