By maart 15, 2012 12:42 pm Lees verder →

Zaterdag 17 maar wel Jaarmarkt in Weert maar geen paardenmarkt

Weert – De Fokpaardendag in Weert gaat zaterdag 17 maart 2012 niet door maar wel de Jaarmarkt.
De Jaarmarkt wordt van 9.00-17.00 uur gehouden op de vaste marktterreinen Markt, Meikoel, Nieuwe Markt en Van Berlostraat, Beekstraat en Langstraat.
Vooral in de Beekstraat en Langstraat staan, net als voorgaande jaren, de standwerkers die met een aanstekelijk verhaal hun handel aanprijzen. Daarnaast is er ook van alles te koop dat niet wekelijks op de markt wordt aangeboden. Kortom, een aantrekkelijk aanbod en voor elk wat wils.
Een onderdeel van de jaarmarkt, de autoshow van de Stichting Weerter Auto Dealers (SWAD) die gekoppeld was aan de paardenmarkt, gaat ook niet door.

Kinderattracties
Op de Langpoort (tussen Langstraat en Stationsstraat) wordt een speciaal kinderplein ingericht met een midgetgolfbaan, springkussen, draaimolen, kinderspin, suikerspin- en popcornkraam en schminken.

Geen Paardenmarkt
Het bestuur van de stichting Fokpaardendag heeft informatie ingewonnen en neemt de adviezen over evenementen met paarden ter harte. Het bestuur vindt het erg jammer de paardenmarkt te moeten afgelasten, gezien de jarenlange traditie en de binding met de binnenstad van Weert.
Dit besluit was nu nodig gezien de duidelijkheid naar allen die direct of indirect betrokken zijn en de voorbereidingen die nog moesten gebeuren.
Het bestuur richt zich nu op volgend jaar: 16 maart 2013. Dan wordt gevierd dat Weert 450 jaar paardenmarkt houdt. Meer informatie is te vinden op www.weerterfokpaardendag.nl.Posted in: Geen categorie