pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 28, 2014 10:30 am Lees verder →

Zaterdag concert Utrechts Byzantijns koor in kathedraal Roermond om 20 uur en om 17.30 uur mis

Roermond – Om 20 uur is er zaterdag een Concert van Utrechtsbyzantijns koor in de Sint-Christoffelkathedraal en eerder op de dag is er een mis op dezelfde lokatie, verzorgd door het koor.
Het Utrechts Byzantijns Koor bestaat ruim zestig jaar. Sinds 1992 is Grigori Sarolea hoofddirigent van het koor. Hij werd gedoopt volgens de Byzantijnse ritus. Onder de hoede van zijn ouders en paters Capucijnen werd hij van acoliet tot kerkdirigent ingevoerd in de Byzantijnse ritus. Vanuit zijn liturgische ervaring en spirituele achtergrond creëert hij met zijn zangers een kleurrijk palet aan vocale klanken, een geestrijke muzikale belevenis.
De roots van de dirigente tijdens de viering in de Roermondse kathedraal, Svetlana van Wielink, liggen in Sint Petersburg. Zij is sinds 2007 verbonden aan het koor, dat zowel in binnen- als buitenland liturgievieringen en concerten verzorgt.
In samenwerking met de Katholieke Vereniging voor Oecumene verzorgt het koor regelmatig in Nederland liturgievieringen in de Slavisch-Byzantijnse ritus. Dit ter bevordering van de groeiende gemeenschapszin tussen christenen van Oost en West. Ook heeft het koor, als katholiek koor, een speciale band met Rome. Reeds drie maal werd bijvoorbeeld gezongen in de Friezenkerk aldaar. In 2011 kreeg het koor met een brief van kardinaal Sandri, prefect van de congregatie voor de Oosterse Kerken, officiële Vaticaanse erkenning.
Share
Kaart
Zaterdag 29 maart 2014, 20:00 uur.
Locatie
Sint-Christoffelkathedraal
Grotekerkstraat 29
6041 CR ROERMONDPosted in: roermond