By juli 21, 2012 5:40 am Lees verder →

VAndaag, Zaterdag Lokalzeitwandeling Roerdalen – Wassenberg

Roerdalen – Vandaag, zaterdag 21 juli kunt u meewandelen met de WDR Lokalzeit Wanderung. Deze wandeling wordt georganiseerd door de Duitse TV zender WDR, Stadt Wassenberg én de gemeente Roerdalen. De zomertocht gaat over Duits/Nederlands grondgebied tussen Wassenberg en Roerdalen.

De route van 15 kilometer loopt door het dorp Effeld (Duitsland), voorbij het kasteel en de Effelder Waldsee door het idyllische landschap van het Grenspark Maas- Swalm-Nette. Van daaruit loopt u naar Nederlandse grens bij de Gitstapper Molen. Deze historische watermolen ligt precies op de grens en maalt sinds haar restauratie in 1988 weer koren tot meel. De route gaat verder naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch, waar u informatie krijgt over het gebruik van het bos, de heide en het huidige gebruik van het Nationaal Park. Door het Nationaal Park gaat de route weer terug naar het startpunt in Effeld, waar u muzikaal wordt onthaalt.

Startpunt: zaterdag, 21 juli om 10.00 uur op de Martinusplatz in Wassenberg-Effeld
Lengte route: 15 kilometer
Parkeren: gratis parkeerplaatsen rondom de Martinusplatz. Tevens zijn er parkeermogelijkheden bij het sportveld aan de Waldseestraße am Sportplatz (circa 10 minuten wandelen naar de Martinusplatz).Posted in: roerdalen