By maart 15, 2012 8:12 am Lees verder →

Zaterdag open huis, rondleidingen ed in Laurentiusziekenhuis Roermond – Ook expo foto’s Roermond en Tweede Wereldoorlog

Roermond – Het Laurentius Ziekenhuis Roermond zet zaterdag 17 maart van 10.00 tot 15.00 uur haar deuren open voor het publiek. Volgens de AD ranking is Laurentius het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Limburg. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de beste zorg te verlenen aan de patiënt in een warm ziekenhuis. Iedereen is op 17 maart welkom.
schermen. Hiermee sluit het ziekenhuis aan bij de landelijke open dag van de ziekenhuizen en de ‘Dag van de Zorg’. De Open dag biedt niet alleen inzage in de werking van Laurentius maar neemt de bezoeker ook mee terug in de tijd met de foto expositie ‘Roermond tijdens W.O. II’.

Programma
Op een informatiemarkt presenteren verschillende afdelingen zich. Als bezoeker kan je tests laten afnemen. Een aantal gerichte rondleidingen bieden inzicht in de werking van diverse afdelingen. Ook verschillende specialisten leveren hun bijdrage, door lezingen maken ze de bezoeker wegwijs in het land van de zorg.
\
Informatiemarkt
Niet alleen Informatie vergaren maar ook kleine tests laten uitvoeren, zoals het meten van de bloeddruk, de handhygiëne laten testen of een glucosemeting laten uitvoeren, het kan allemaal op de informatiemarkt.
Volgende afdelingen nemen deel: diabeteszorg, dialyse, diëtetiek, hartfalenpoli, hartrevalidatie, risicopoli, IC, kno-heelkunde, kinderobesitascentrum, kraam- en verloskamers, neurologie, Spoed Eisende Hulp, trombosedienst, ziekenhuishygiëne, Unie van Vrijwilligers en de cliëntenraad.
Ook de ambulance en de Sanquin bloedbank zijn een bezoek waard.

Rondleidingen
Tijdens diverse rondleidingen ontdekt de bezoeker de werking van de apotheek, de poli geriatrie en huiskamer & voorzieningen geestelijke verzorging, de 3 laboratoria, het maag-darm-levercentrum, orthopedie (heup- en knieprogramma), de PAAZ en de pijnpoli.
Info (verpleegkundige) opleidingen
Misschien is er interesse voor een (verpleegkundige) opleiding? Dan kan een bezoek aan de infostand over de (verpleegkOundige) opleidingsmogelijkheden in het Laurentius ziekenhuis niet ontbreken. Buiten het verkrijgen van info over leermethodes en de opleiding Biometrie van de Hogeschool Zuyd en
demonstraties met oefenmateriaal delen stagiaires hun ervaringen.
Lezingen door specialisten
Disciplines chirurgie, gynaecologie en neurologie informeren de bezoekers tijdens lezingen.
Kinderanimatie
Ook de kinderen worden verwend in het Laurentius Ziekenhuis. Niet alleen bij opname op de kinderafdeling maar ook tijdens de open dag. Zo wordt een speeltuinwagen voorzien, kunnen kinderen zich laten schminken of deelnemen aan een educatieve kleurwedstrijd waar ze een leuke prijs mee kunnen winnen.
Laurentius Echt
Ook de locatie Laurentius Echt is op 20 maart van 11.00 uur tot 15.00 uur geopend. In samenwerking met het Groene Kruis Startpunt testen zij hoe fit de bezoekers zijn.Posted in: roermond