pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 29, 2011 10:53 am Lees verder →

Zaterdaq 25ste Fakkeltocht van kathedraal naar Kapel in ’t Zand

Roermond – Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van oktober een fakkelbidtocht gehouden van de Roermondse kathedraal naar het bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. Dit jaar voor de 25ste maal. Naar verwachting zullen daarom zaterdag 1 oktober wederom honderden mensen, met brandende fakkels in de hand, biddend door de straten van de bisschopsstad trekken. Samen op weg naar Maria. Om 18.30 uur viert hulpbisschop Everard de Jong de H. Mis in de Sint-Christoffelkathedraal. Hieraan verleent jeugdkoor Suëstra uit Susteren vocale medewerking. Rond 19.30 uur wordt de bidtocht in gang gezet.

De tocht, een initiatief van het bisdom Roermond, kent al vanaf de eerste editie deelnemers afkomstig uit alle richtingen van Limburg – en ver daarbuiten – en alle leeftijden.

Naast de tocht die om half acht vanaf de Roermondse Markt vertrekt, start om 20.00 uur ook een fakkeltocht vanaf de parochiekerk in Melick. Beide tochten komen even voor 21.00 uur aan bij de Kapel in ’t Zand. Daar wordt een afsluitende gebedsviering gehouden. Aansluitend is er gelegenheid tot aanbidding van het uitgestelde Allerheiligste in de kapel, biechtgelegenheid en kan worden gebeden bij het genadebeeld en de put in de processiegang.

Koffie, thee of soep is te verkrijgen op het pleintje aan de Parklaan. Tot 22.30 uur rijdt na afloop van de tocht een pendelbus terug naar de startlocaties en het NS-station. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en opgave vooraf is niet nodig. Wel wordt een bijdrage van €2,- voor een fakkel gevraagd.Posted in: roerdalen, roermond