pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 12, 2011 7:49 am Lees verder →

Zes aanhoudingen na samenwerking ladingdiefstallen Zuid-Nederland

Zuid-Nederland – Het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft in de afgelopen maand nog zes aanhoudingen gedaan in een onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband op het gebied van ladingdiefstallen. De meest recente aanhouding vond op 10 oktober plaats. Op die dag is het rechercheteam tevens op een opslagloods in Netersel gestuit, waarin een grote partij vuurwerk aanwezig was. Op 13 september zijn tijdens een grootschalige actiedag reeds vijf verdachten opgepakt.

Nieuwe aanhoudingen
In Eindhoven is maandagochtend 10 oktober een 22-jarige man uit die plaats opgepakt. Hij is één van de zes verdachten die afgelopen maand zijn aangehouden binnen een onderzoek naar een crimineel netwerk dat verdacht wordt van ladingdiefstal. De andere vijf verdachten zijn tussen 16 september en 5 oktober in de kraag gegrepen. Het gaat om twee mannen uit Veldhoven van 21 en 19 jaar, twee Eindhovenaren van 28 en 26 jaar en een 27-jarige inwoner van Geldrop. Tijdens een actiedag op 13 september werden reeds vijf verdachten aangehouden.

In totaal zijn gedurende het onderzoek elf verdachten aangehouden. Van de vijf verdachten die op 13 september zijn opgepakt zitten er nog vier vast. Het merendeel van de andere zeven is verhoord en in vrijheid gesteld. Eén van hen, een 19-jarige Eindhovenaar, zit nog vast. Tegen de verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. Het projectteam ladingdiefstallen verwacht met deze aanhoudingen een crimineel netwerk te hebben opgerold, dat zich op grote schaal en in wisselende samenstelling bezig hield met ladingdiefstallen in zowel Nederland als in België.

Partij vuurwerk
Tijdens het onderzoek stuitte het projectteam ladingdiefstallen afgelopen maandag op een opslagloods in Netersel waar een partij consumentenvuurwerk met een totaal gewicht van 903 kilo werd aangetroffen. Voor de opslag van het vuurwerk was geen vergunning verstrekt. Voor de verdere afhandeling van deze zaak is het Regionaal Milieuteam van de Politie Brabant Zuid-Oost ingeschakeld. Het vuurwerk is in beslag genomen en is overgebracht naar de Domeinen. Tegen de 39-jarige Bladelse eigenaar van de loods wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Snelle Interventie Team houdt verdachte van heling ladingdiefstallen aan
Afgelopen maandag vond eveneens een actie van het Snelle Interventie Team (SIT) van het projectteam ladingdiefstallen plaats. Dit team heeft maandagochtend 10 oktober in haar woning in Eindhoven een 40-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van heling van gestolen ladingen. In haar woning zijn negen dozen tandpasta, twee dozen met messensets en een grote hoeveelheid kleding met valse merklabels aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen door de politie. De herkomst van de goederen wordt onderzocht. Ook wordt bekeken of deze goederen mogelijk van ladingdiefstallen afkomstig zijn waarvoor de elf verdachten in het andere onderzoek zijn aangehouden. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio’s in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost. De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland is in februari 2007 van start gegaan met het projectteam ladingdiefstallen. Zuid-Nederland grenst aan de buurlanden België en Duitsland en vormt daarmee een belangrijke logistieke doorvoerhaven. Vanwege de geografische ligging is Zuid-Nederland dus een belangrijk doorvoergebied voor onder meer vrachtverkeer. De grote hoeveelheid vrachtverkeer brengt met zich mee dat ladingdiefstal in Zuid-Nederland verhoudingsgewijs meer voorkomt dan in andere delen van Nederland. Eind 2009 is besloten dat het projectteam nog minimaal twee jaar haar werkzaamheden voort zal zetten. Dit team richt zich specifiek op de bestrijding van georganiseerde transportcriminaliteit en werkt nauw samen met de zes zuidelijke politiekorpsen en met externe partners, zoals binnenlandse en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen. Het team bestaat op dit moment uit dertien personen en is gevestigd in Swalmen. Het projectteam ladingdiefstallen wil een substantiële bijdrage leveren in het vergroten van de veiligheid in de transportbranche. Het team richt zich op de aanpak van criminele groeperingen die zich bezig houden met ladingdiefstallen. Het doel is om zowel de dieven, de helers en diegenen die helpen bij het mogelijk maken van de diefstallen aan te pakken.

Snelle Interventie Team
Het projectteam ladingdiefstallen is met ingang van 1 januari 2011 uitgebreid met het Snelle Interventie Team (SIT). Het SIT wordt ingezet op ladingdiefstallen criminaliteit daar waar snelle interventie nodig is. Het gaat om delicten zoals diefstal van vrachtauto’s met of zonder lading, ladingdiefstal en witwassen in relatie tot ladingdiefstal. Het SIT kan naast de inzet voor de zes zuidelijke regio’s, ook landelijk ondersteuning bieden aan politiekorpsen en kortdurend uitvoering geven aan rechtshulpverzoeken.Posted in: politie, roermond