porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 6, 2012 5:48 am Lees verder →

Zoals verwacht in kwestie Van Rey: Roermondse raad in grote meerderheid achter college: alleen tweede wethouder beslist voortaan mee

Roernond – Zoals te verwachten was heeft het Roermondse college van B en W geen grote politieke schade opgelopen in het raadsdebat over het integriteitsrapport van de commissie-Sorgdrager /Frissen inzake de kwestie wethouder Jos van Rey. De motie van 5 oppositiepartijen om hem een andere portefeuille te geven, werd met een ruime meerderheid van 22 tegen 7 stemmen verworpen. Met diezelfde stemverhouding sneuvelde ook een motie van wantrouwen die de oppositie tegen het totale college van burgemeester en wethouders indiende.

Alleen een motie van coalitiepartijen CDA en PvdA haalde de eindstreep: en daarin staat dat voortaan bij elke portefeuille een tweede wethouder meebeslist. De vijf oppositiepartijen vinden dat onvoldoende en stemden tegen. Sorgdrager en Frissen constateerden in hun rapport dat Van Rey door zijn vriendschap met een projectontwikkelaar de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt en op twee punten is er volgens Sorgdrager en Frissen zelfs sprake van feitelijke belangenverstrengeling.

Oppositiepartij D66 sprak van „19 gele kaarten” die de commissie aan Van Rey en het college heeft uitgedeeld.

Volgens de oppositie is alleen een portefeuillewisseling voldoende om in de toekomst (de schijn van) belangenverstrengeling te kunnen voorkomen.

Daar wilde de VVD niet aan. En ook CDA en PvdA vonden dat Van Rey op zijn post kon blijven en hamerden er wel op dat de schijn van belangenverstrengeling nooit meer mag voorkomen. Men was tevreden dat het college al maatregelen heeft aangekondigd om herhaling te voorkomen.Posted in: Geen categorie