By augustus 8, 2012 9:05 am Lees verder →

Vandaag om 14 uur Zomerwandeling omgeving Herkenbosch

Herkenbosch – Wandel met een VVV-gids mee vanaf Vakantiepark ‘t Elfenmeer: een camping met een naam die in verband gebracht kan worden met sprookjes en verhalen als Vrouw Holle en Germaanse godinnen!
Onder leiding van de gids leidt de route via een stukje van de (oude) camping naar het bos, en onderweg worden leuke wetenswaardigheden over het landschap, de ontwikkeling en bewoning van het gebied vanaf de tijd van de jagers uit de Steentijd tot het ontstaan van de eerste nederzettingen in het gebied verteld.
Tevens wordt aandacht besteed aan het veranderde karakter van het bos in de 20ste eeuw, als gevolg van de aanplant van dennen en sparren voor de mijnindustrie.
Het Melickerven, waar vondsten zijn gedaan uit de Steentijd, resten van loopgraven uit WOII, alsmede het drooggelegde Herkenbosscherven zijn markante punten die in de wandeling zijn opgenomen.

De wandeling start woensdag 8 aug om 14.00 uur vanaf de receptie van Vakantiepark ‘t Elfenmeer, Meinweg 1 te Herkenbosch. We hopen hier om ongeveer 16.00 uur weer terug te zijn.

Deelname € 5,00 voor volwassenen, kinderen t/m 12 jr. € 2,50. Family Card à € 10,00 verkrijgbaar bij receptie van Vakantiepark ‘t Elfenmeer en VVV Roerdalen.

Het is niet noodzakelijk te reserveren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met
VVV Roerdalen, tel.: 0475-527447 of [email protected]

Deze wandeling wordt georganiseerd door de VVV Roerdalen, volgens het jaarprogramma van VVV Midden-Limburg.Posted in: roerdalen