pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 11, 2012 12:43 pm Lees verder →

Volgende week zondag 18 maart Limburgse Kunstbende: grootste van het land in Sittard

Sittard/Roerdalen – Zondag 18 maart 2012 organiseert Buro Pinkpop in Sittard de Limburgse ‘regiofinale’ van de landelijke kunst- en cultuurwedstrijd voor jongeren, Kunstbende. Na een maandenlange promotiecampagne op scholen, podia en kunstinstellingen, intensieve begeleidingstrajecten voor deelnemers en diverse voorrondes verspreid door heel Limburg strijden meer dan 390 jongeren uit de hele provincie, van Eijsden tot Mook, om een plek in de landelijke finale. De optredens in de categorieën Dans, Muziek, DJ, Theater & Performance, Taal en Fashion vinden plaats op diverse podia in de Stadsschouwburg Sittard. De werken van Film & Animatie en Expo zijn te zien in een speciaal ingerichte filmzaal en expositieruimte. De deuren gaan om 12.00 uur open voor publiek en de entree bedraagt €5. Jongeren krijgen op vertoon van een CJP Cultuurkaart €2 korting.

Om 12.30 uur wordt de 22ste editie van Kunstbende Limburg geopend door Berry van Rijswijk, wethouder cultuur Sittard-Geleen. Bezoekers kunnen genieten van uitvoeringen en creaties van deelnemers uit de categorieën Dans, Taal, Muziek, Theater & Performance, Fashion, DJ, Expo en Film & Animatie. Dit jaar doen er meer dan 390 enthousiaste deelnemers mee, allemaal jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Dat maakt de provincie Limburg de grootste Kunstbende provincie, nergens in het land doen zoveel jongeren mee aan Kunstbende. De presentatie is in handen van Marco Roelofs (frontman Heideroosjes), Sander Ruijters (MADI, Conservatorium Maastricht) en IBBARA (voormalig NL’s kampioen beatboxen).

Tussen alle optredens door hoeft het publiek zich ook geen moment te vervelen: er is een gezellige markt waar van alles te beleven valt. Zo kan men gratis meedoen aan verschillende creatieve workshops of een professionele fotoshoot. Amnesty International presenteert het ‘Arts for Rights’ project, bij Click For Music kunnen bezoekers zelf muziek gaan maken, OKC (Ongemotiveerde Kunstenaars Collectief) maakt ter plekke een toneelvoorstelling met bezoekers, een nagelstyliste maakt gratis heuse kunstwerken van je nagels en ten slotte kun je je eigen dansskillz testen op het grote WII-scherm.

Kunstbende wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kunstbende, de Provincie Limburg en de Gemeente Sittard-Geleen. Gedeputeerde Noël Lebens zal tijdens de prijsuitreiking zelf de hoofdprijzen komen overhandigen. Al sinds 1991 laten jongeren op de podia van Kunstbende zien en horen hoe hun cultuur eruitziet. Dat Kunstbende hierin succesvol is blijkt uit het feit dat jongeren in grote getale meedoen aan de wedstrijd; maar liefst 75.000 deelnemers hebben de afgelopen 21 jaar hun artistieke werk getoond. Een aantal daarvan heeft nadien een carrière in de kunsten opgebouwd of is daar hard mee bezig: DeWolff, Madi, Trijntje Oosterhuis, Krezip, Abdelkader Benali, Rooyackers & Kamps, Sanne Vogel, Yes-R, Brace, Claudia de Breij en Treble zijn hier een paar voorbeelden van. De landelijke finale van Kunstbende vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 april 2012 in de Melkweg te Amsterdam.

Ben je nieuwsgierig, houd je van kunst? Kom dan zondag 18 maart naar de Stadsschouwburg! Deuren open vanaf 12:00 uur tot 19:00 uur, entree €5. Jongeren krijgen op vertoon van hun CJP Cultuurkaart €2 korting.Posted in: roerdalen