pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 15, 2015 3:14 pm Lees verder →

Volgende week , Zondag 26 april Fietstocht Loeren bij de Boeren

Roerdalen/Leudal – De agrarische sector dichter bij de mensen brengen. En andersom. Dat is een belangrijke doelstelling van Loeren bij de Boeren. Daarom opent een aantal ondernemers in Leudal op zondag 26 april zijn deuren voor geïnteresseerden. Een fraaie fietstocht van 25 kilometer brengt mensen langs diverse boerenbedrijven. Het is een belevenis op zich.

Alle zintuigen worden die dag aangesproken. Daarnaast staat deze vijfde editie van Loeren bij de Boeren in het teken van faunaschade en de beheersing daarvan.

De fietstocht door het mooie, Limburgse platteland brengt mensen bij melkvee- en zorgboerderij Casquettenhof in Horn, Werktuigen Coöperatie Leudal, paardenhouderij stal “Le Winne”, melkveehouderij van Oers en pluimveebedrijf Orbon in Heythuysen, aardappelteeltbedrijf Geraats en melkvee- en jeugdhulporganisatie Hoeve de Kaolder in Baexem en aspergebedrijf Verstappen in Leveroy.

Bekijk alle deelnemende bedrijven hier.

Ontwikkelingen sector
De agrarische sector heeft zich de laatste jaren in hoog tempo ontwikkeld en vernieuwd. Met name op het gebied van verantwoord ondernemen, innovatie en duurzaam produceren is de agrarische sector onderscheidend. Ondernemers zijn hier trots op en laten graag zien wat er allemaal op hun bedrijven gebeurt. Mensen kunnen op zondag 26 april van dichtbij kennis maken met de boer en zijn Limburgse, agrarische producten. Een programma voor jong en oud.

Voor kinderen zijn er speciale doe-activiteiten. Bezoekers krijgen informatie van de boeren en boerinnen zelf, maar kunnen ook via gewasborden en stands meer informatie verkrijgen over de diverse gewassen op de akkers. Op de bedrijven kunnen de fietsers zich laten informeren over moderne, duurzame landbouwtechnieken, gewasbeschermingsmiddelen, dierenwelzijn en zorg voor jong tot oud.

Aandacht voor faunaschade
Dit jaar is er speciale aandacht voor de faunaschade en het faunabeheer. In samenwerking met de Wildbeheereenheden wordt uitleg gegeven over de schade die diverse wildsoorten veroorzaken en hoe dit geprobeerd wordt te beheersen. Een kok bereidt die dag verschillende gerechten van wild zwijn.

Beleef op zondag 26 april het moderne, Limburgse platteland met verrassende tussenstops bij de deelnemende ondernemers en hun mooie boerderijterrassen. Maak kennis met het Midden-Limburgse platteland, met haar beken, grindplassen, weiden, akkers en prachtige bos- en heidegebieden. U kunt starten bij een bedrijf naar keuze. Bij alle deelnemende bedrijven liggen gedetailleerde fiets- en autoroutes klaar. Deelname is gratis!

Organisatie
De organisatie is in handen van de LLTB afdeling De Winning Limburg. In deze afdeling zijn meer dan 250 bedrijven verenigd. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, vragen wij u de route in de aangegeven richting te volgen. Fietsen achterop de auto? U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Heythuysen en bij de kerk in Baexem. Volgt u de route geheel met de auto? Volg dan goed de parkeeraanwijzingen op!Posted in: roerdalen