By juli 5, 2012 7:10 am Lees verder →

Zondag 8 juli IVN-fietstocht vanuit Herkenbosch voor iedereen

Herkenbosch – Op zondag 8 juli a.s. kunt u tussen 10.00 en 11.00 uur bij Bezoekerscentrum De Meinweg te Herkenbosch starten voor de jaarlijkse IVN-fietstocht. De route loopt voor een groot gedeelte over Duits grondgebied en belooft een buitengewoon mooie tocht te worden door schitterende natuurgebieden. U kunt kiezen tussen een route van ca. 56 km of een kortere route van ca. 35 km. De lange route gaat langs de Hariksee en Brüggen. Voor IVN-leden is de tocht gratis; voor niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon. Men kan de tocht individueel fietsen, maar men kan ook in groepsverband meefietsen.

De langere route gaat langs het Melickerven naar de Luzenkamp en door het Elmpterbruch naar Venenkoten in het prachtige Swalmgebied. Dan via Overhetfeld, Elmpt, Oberkrüchten, Niederkrüchten en Brempt naar de Hariksee. Via Born, Brüggen, Heyen, Dam en Boscherhausen fietst u terug naar het Meinweggebied. De korte route komt niet tot aan de Hariksee.

Aanbevolen wordt om een lunchpakket en iets te drinken mee te nemen, maar onderweg kan men ook een café of restaurant bezoeken. Denkt U er wel aan om paspoort of geldig identiteitsbewijs mee te nemen.
De organisatie: “Het is onvermijdelijk dat wij drukke en minder drukke verkeerswegen moeten oversteken. Wij hebben getracht dit tot een minimum te beperken. De tocht gaat voor een belangrijk gedeelte over onverharde wegen en is door diverse heuveltjes en vals plat vrij pittig te noemen”.

Zondag 8 juli is de jaarlijkse Fietstocht IVN.Zondag 8 juli 2012 Aanvang: tussen 10.00 uur – 11.00 uur Locatie/vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Meinweg, Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch

Informatie bij John Roemen, 0475-483688.

Georganiseerd door: IVN Roermond e.o.
Voor meer informatie: www.ivnroermond.nlPosted in: roerdalen, roermond