pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 8, 2018 11:16 am Lees verder →

Zondag Historische Optocht in Roermond; toegang gratis; extra info langs de optocht met aparte app

Roermond – Komende zondag 9 september 2018 vormt het historisch centrum van de stad Roermond het decor voor de 7e historische optocht, die als een kleurrijk lint door de straten binnen de Singelring van de stad trekt.

Het thema van de Historische Stoet is “Maria Theresia in pracht en praal”. Maria Theresia was in de 18e eeuw keizerin van Oostenrijk, in een tijd dat Roermond onder Oostenrijkse heerschappij leefde. Maria Theresia is nooit in Roermond geweest, maar nog veel herinnert aan de tijd zij heerste over Roermond. Vooral de Stenen Brug die officieel de Maria Theresiabrug heet is bekend. Een portret van Maria Theresia hangt in de monumentale Statenzaal van het Stadhuis van Roermond én Maria Theresia prijkt als een van de bijzondere beelden op het carillon van het Stadhuis.

De Historische Stoet wordt gevormd door een 70-tal historische groepen, koetsen, reuzen en muziekgezelschappen.

De optocht is vrij toegankelijk, er wordt geen entree geheven. De winkels in de binnenstad zijn open.

Bijzonder is dat een optocht-app is ontwikkeld met praktische en inhoudelijke informatie over de Historische Stoet. De app heet “Historische Stoet Roermond” en kan via de app-store of play-store gedownload worden. Tijdens de optocht kunnen de toeschouwers via de IPhone de stoet volgen. Als het nummer van de voorbijtrekkende groep wordt ingetoetst kunnen interessante verhalen, anekdotes, informatie over de groep gelezen én beluisterd worden, want het verhaal wordt ook verteld.Posted in: algemeen, roermond