pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 3, 2015 5:04 pm Lees verder →

Zondag Kunstmarkt in Susteren met veel neven-activiteiten

Susteren – Aanstaande zondag 7 juni wordt in Susteren de 11-de editie van de Kunstmarkt gehouden. In 2004 sloegen enkele kunstenaars uit Susteren de handen in elkaar om kunst in Susteren en omstreken te promoten en te bevorderen. Daarbij is de Kunstmarkt een jaarlijks terugkerend kunstzinnig element van de Stichting Kunstgroep Swentibold Susteren. Het aantal kunstenaars maakte een sinds de beginjaren een gestage groei door, maar ook het aantal bezoekers groeide ieder jaar.
Zelfs de unieke locatie achter de basiliek, waar de kunstmarkt wordt gehouden, zal ongetwijfeld ertoe hebben bijgedragen: Beeldentuin Suëstra. Het prachtige parkje, dat door de niet aflatende inbreng van Stichting Beeldentuin Suëstra, eveneens in 10 jaar wist uit te groeien tot een park waarbij kunst in diverse stijlen en vormen zijn samengebracht. De Euregionale ligging van Susteren is natuurlijk ook een niet te onderschatte factor als het gaat om o.a. deelnemende kunstenaars én bezoekers uit Duitsland en België.
Activiteiten
Ieder jaar heeft de Kunstmarkt in Susteren een bijzondere activiteit centraal gesteld. Of het nu ging om flamenco-optreden, een muzikale bijdrage door een (harmonie-)orkest of solozang. Voor dit jaar heeft de organisatie gekozen de samenwerking te zoeken en meerdere activiteiten aan te bieden:
Workshop – Bloemenhuis “Majo” uit Susteren zal van 10.30 -12.30 uur in de nabijheid van de kiosk en het HK van Scouting Susteren een doorlopende workshop bloemschikken verzorgen.
Djembé – Fi ak Fé zal om 13.30 uur en 15.00 uur een wervelend Djembé-optreden verzorgen!
Ervaar de ritmiek van de West-Afrikaanse percussie, die zorgt voor energie, ontspanning en daarbij ook nog goed is voor het geheugen. Jong en oud leren op geheel eigen wijze van elkaar, maar ook luisteren naar elkaar. De organisatie van de Kunstmarkt laat uw deze unieke percussie ervaring beleven. Wilt u zelf lessen gaan volgen kijk dan een op: www. denhook.nl van Kultureel Centrum d’n Hook.
Stadswandeling – Om 14.00 uur kunt u onder leiding van een stadsgids een wandeling maken door de oude kern van Susteren. Maak kennis met het verleden en de historie van het eeuwenoude Suëstra. Deelname kost € 2,00 per persoon, contant te voldoen voor aanvang! Duur van de wandeling 1 ½ tot 2 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk. Verzamelen bij ’t Stift aan het Salvatorplein. Voor meer informatie: [email protected]
Dorpswandeling – Liever op eigen gelegenheid een rondje door de oude kern van Susteren. Volg dan de route van een anderhalve kilometer, die u kunt krijgen bij de kiosk op de Kunstmarkt. U vertrekt vanuit de Beeldentuin Suëstra en maakt o.a. kennis met de bijzondere tuin van Miek Mostard aan de Markstraat 4, neemt een kijkje in het glasatelier van Juffrouw Janssen aan de Stiftstraat 1, bekijkt het kunstwerk van Huib Heijnen dat gast is op het terras van café D’n Hook en een viertal beeldjes van Evert Zits die bij IJssalon de Graasboer een vaste stek hebben.
Body paint – Om 14.00 uur verzorgt Joyce Ramakers een bodypaint. Body paint is verworden tot een kunstvorm die alléén maar unieke kunstwerken kent. Geen enkel kunstwerk is namelijk hetzelfde! Joyce Ramkers is zeker niet de eerste de beste! In 2008 wist zij beslag te leggen op de 2e plaats tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Bodypaint. In 2010 wist zij tijdens de Wereldkampioenschappen in de categorie special effects bodypaint een twaalfde plaats te veroveren.
Kunstgroep Swentibold nodigt u van harte uit om zondag 7 juni a.s. een bezoek te brengen aan de Kunstmarkt 2015 in de Beeldentuin Suëstra/Op de Wallen (gelegen in de schaduw van H. Amelbergabasiliek) in Susteren. De toegang is gratis!Posted in: Geen categorie