pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 27, 2017 12:27 pm Lees verder →

Zondag 29 okt as open huis waterzuivering ( ook Roermond)

Roermond -Op zondag 29 oktober zetten Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg de poorten open van hun waterschapswerven in Horst, Nederweert en Sittard en de rioolwaterzuiveringen in Roermond en Simpelveld. Je kunt dan tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje achter de schermen nemen om te ervaren hoe zij werken aan veilig en schoon water in Limburg. Er is voor jong en oud van alles te doen en te beleven en de toegang is gratis.

Waterveiligheid en wateroverlast
In de loodsen in Horst, Nederweert en Sittard kun je zien wat er gebeurt als we te maken krijgen met hoogwater en wateroverlast. Kom kijken hoe de grote pompen werken, bouw zelf een waterkering en ontdek wat je zelf kunt doen om wateroverlast te voorkomen. Waterschappers vertellen hoe het is om te werken aan water en aan welke beek- en dijkprojecten in jouw omgeving gewerkt wordt en kinderen kunnen zelf een dijk bouwen en zien of hij het water tegenhoudt.

Waterwandelingen
Ook kun je op drie plaatsen in Limburg aansluiten bij een gratis waterwandeling onder begeleiding van een deskundige gids. We bieden een waterwandeling aan bij:

Natuurgebied de IJzeren Man, startpunt 13.30 uur bij Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man, Geurtsvenweg in Weert
De Groote Molenbeek, startpunt 13.30 uur bij parkeerplaats bij ingang natuurgebied ’t Ham, Hesselenweg Horst
De Vloedgraaf, startpunt 13.30 uur bij de Sint- Amelbergabasiliek, Salvatorplein 10 in Susteren
Van plas tot plas
Bij de rioolwaterzuiveringsinstallaties in Roermond en Simpelveld kun je meedoen met een rondleiding. Je ziet dan van dichtbij hoe afvalwater binnenkomt, wordt gezuiverd en wordt teruggegeven aan de natuur. Professor Broccoli doet waterproefjes met de kinderen en er is een toiletdame, die op hilarische wijze een boodschap brengt. Met de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) kun je zelf een waterleiding aanleggen en drinkwater maken. Gemeenten laten zien wat je zelf kunt doen om regenwateroverlast te voorkomen. Kortom: te veel om op te noemen!

Locaties open dag
Waterschapswerf Horst, Expeditiestraat 6
Waterschapswerf Nederweert , Pannenweg 317
Loods Sittard, Rijksweg Noord 305
Rioolzuiveringsinstallatie Simpelveld, Raffelsbergerweg 6 (parkeren achter en rondom het sportcomplex op Sportlaan 5)
Rioolzuiveringsinstallatie Roermond, Buggenumerweg 5 (parkeren in het weiland op de Buggenumerweg en dan de parkeerbordjes volgen)
Beleef Ons Water
Met de open dag bieden Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg een uniek kijkje achter de schermen van het waterbeheer in Limburg. De dag sluit aan op de landelijke ‘Week van Ons Water’, meer info vind je op www.onswater.nl

Kantoor Waterschap Limburg
Begin 2018 wordt er een open dag georganiseerd bij het nieuwe kantoor van Waterschap Limburg aan de Maria Theresialaan in Roermond.

Meer weten?
De open dag ‘Beleef ons Water in Limburg’ is gratis toegankelijk tussen 11.00 en 16.00. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Voor meer informatie kijk ook op www.wbl.nl.Posted in: algemeen, roermond