By april 15, 2014 7:20 pm Lees verder →

Zonnebloem contra tv-man DWDD

Roerdalen / Breda – Omroep Brabant meldt: Vereniging De Zonnebloem in Breda doet alsnog aangifte tegen Jakhals Erik Dijkstra van het programma ‘De Wereld Draait Door’. Dijkstra gooide in Amsterdam van grote hoogte een bierflesje naar een rondvaartboot van De Zonnebloem. Het flesje mist op een haar na de inzittenden.
Dat was afgelopen vrijdag te zien in het programma De Wereld Draait Door.

Excuses
De programmamakers en Dijkstra boden hun excuses aan voor het incident. Dat leek aanvankelijk genoeg voor directeur Noud van Rooij van De Zonnebloem, maar nu bericht de stichting anders.

“Afgelopen zaterdag is de waterpolitie ter plaatse geweest en heeft een proces verbaal opgemaakt van het voorval. Om de zaak verder te kunnen onderzoeken, is een aangifte vereist. Wij zijn het aan onze passagiers verplicht om dit vervolgonderzoek plaats te laten vinden”, zo meldt De Zonnebloem op haar website.

Voorbeeldfunctie
De Zonnebloem laat het er dus niet bij zitten en vindt dat een programma als DWDD een voorbeeldfunctie heeft en er voor had kunnen kiezen om het incident niet uit te zenden.

Dijkstra smeet baldadig een bierflesje van het balkon van een Amsterdams grachtenpand. Hij deed dat tijdens een interview met zanger Till Lindemann van de Duitse band Rammstein.

Domme actie
Lindemann vraagt in het filmpje eerst grappend of hij zijn bierflesje op de passerende rondvaartboot mag gooien. Niet hij, maar de verslaggever voert het plan vervolgens uit. Het aluminium flesje raakt de boot en mist op een haar na het open dak waar de opvarenden, mensen met een lichamelijke beperking, onder zitten.

Achteraf noemt Dijkstra zijn actie dom. Hij heeft De Zonnebloem aangeboden om een aantal dagen vrijwilligerswerk te komen doen. De vereniging stelt dat op prijs.Posted in: roerdalen