pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 16, 2015 5:05 pm Lees verder →

Zwaardere straffen voor mensensmokkel

Roerdalen/Den Haag – Minister Van der Steur en staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie willen de gevangenisstraf voor mensensmokkel verhogen om mensensmokkelaars harder aan te pakken. Doel is de mensonterende activiteiten van deze criminelen beter te kunnen bestrijden. Bovendien willen zij met de verhoging meer recht doen aan de ernst van het delict. Om de maatregel op 1 januari 2016 in werking te laten treden, zullen de bewindslieden nog deze maand een spoedwet bij de Tweede Kamer indienen.

Het strafmaximum wordt verhoogd van 4 naar 6 jaar. Ook wordt het mogelijk een hogere straf op te leggen, als er sprake is van mensensmokkel bij de uitoefening van een ambt of beroep. De gevangenisstraf gaat in dat geval omhoog van 6 naar maximaal 8 jaar. Gaat het om beroepsmatige activiteiten of activiteiten in georganiseerd verband, dan wordt de gevangenisstraf 10 jaar in plaats van de huidige 8 jaar. Verder laten de bewindslieden ook ernstig lichamelijk letsel of zelfs overlijden als gevolg van mensensmokkel zwaarder wegen. Criminelen kunnen dan respectievelijk 15 jaar of 18 jaar achter de tralies verdwijnen.

De verhoging van de strafmaat is een steun in de rug voor politie, justitie en de Koninklijke Marechaussee (KMar) die de internationaal opererende criminele samenwerkingsverbanden achter deze misdrijven opsporen.Posted in: politie, roerdalen