Kamerplanten

Roerdalen -Kamerplanten zijn onmisbaar voor het interieur. Hiermee wordt namelijk een gezellige en persoonlijke sfeer gecreëerd. Ook zorgen kamerplanten voor vocht en zuurstof. Er wordt als het ware een stukje natuur in huis gehaald. Kamerplanten zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Sommige planten hebben prachtige bloemen, terwijl andere soorten meer geliefd zijn vanwege hun opvallende bladeren. Bovendien zijn kamerplanten over het algemeen makkelijk te verzorgen. Een aantal planten kunnen zelfs de zomer op het terras doorbrengen. Wil je ook kamerplanten kopen voor een natuurlijke en gezellige sfeer in huis? Van cactussen tot orchideeën, koop kamerplanten online en laat ze gemakkelijk thuisbezorgen.
Vind jouw Kamerplanten
Sorteer op
Standaard Populair Alfabetisch, A – Z Alfabetisch, Z – A Prijs, laag – hoog Prijs, hoog – laag Datum, oplopend Datum, aflopend Toon
12 24 36
1 – 24 van 407 productenHet plaatsen van planten in huis ontstond in de 15e eeuw toen zeevaarders planten uit Azië mee naar huis namen. Omdat deze planten buiten dood gingen, werden ze in huis gezet. De meeste kamerplanten komen uit tropische gebieden, zoals een palm of een varen. Cactussen en vetplanten komen oorspronkelijk van de savannen en uit woestijnen. Inmiddels is er een zeer uitgebreid assortiment kamerplanten te koop. Kamerplanten kunnen opgedeeld worden in 3 groepen; bloeiende planten, bladplanten en cactussen/vetplanten.
Standplaats van kamerplanten
De optimale groei- en bloei-omstandigheden zijn per plant verschillend. De meeste kamerplanten leven het beste met voldoende licht en luchtvochtigheid. Zet kamerplanten daarom het beste dicht bij het raam of daar waar het meeste licht is. Let wel op met felle zon, daar kunnen niet alle kamerplanten goed tegen.
Droge lucht en warme temperaturen (boven de verwarming) worden vaak niet goed verdragen. Verbeter de luchtvochtigheid door de kamerplant af en toe nat te spuiten met een plantenspuit. Ook een badkamer is voor veel kamerplanten een fijne (tijdelijke) plek. Voor veel soorten is de relatief hoge luchtvochtigheid in de badkamer namelijk erg gunstig.
Vanaf eind mei kunnen kamerplanten op een beschutte plek (geen volle zon) op het terras staan. De meeste kamerplanten zullen het licht, de frisse lucht en de regen zeker op prijs stellen. Hard de planten eerst af voordat ze buiten komen te staan. Start op een bewolkte dag, zodat de overgang geleidelijk gaat en de planten niet verbranden. Zet de planten 5 dagen lang elke dag een uur langer buiten op een half beschaduwde plek en zet ze na 5 dagen definitief buiten.
Kamerplanten overzetten in bloempotten
Onze kamerplanten kunnen direct overgeplant worden in een bloempot (oppotten). Zorg er wel altijd voor dat het water goed weg kan lopen. Doe daarom wat potscherven of hydrokorrels onder in de pot en gebruik verse potgrond. Zet de kluit op de juiste hoogte in de pot en vul aan met aarde. Druk de potgrond voorzichtig aan. Hou altijd wat ruimte over (ongeveer 1.5cm vanaf de rand van de pot) zodat het gietwater niet meteen over de rand heen sijpelt.
Zet de kamerplanten na enige tijd in een grotere bloempot. De meeste kamerplanten kunnen gedurende het hele jaar verpot worden. Voor bloeiende planten is de beste tijd doorgaans na de bloei.
Onderhouden en verzorgingen van kamerplanten
Gelukkig is het onderhoud van kamerplanten echt niet moeilijk. Belangrijk is dat de kluit niet uitdroogt, dus geef de planten regelmatig water. Gebruik bij voorkeur kalkarm of regenwater, liefst niet te koud. De hoeveelheid en de frequentie van het water geven is afhankelijk van de plant en pot. Meestal is 1x per week wel genoeg. In de winter hebben kamerplanten minder water nodig. Giet dan ook 1x per week, alleen wat minder water per keer. Kamerplanten zullen bovendien ook beter groeien als de (binnen)pot af en toe gedurende een half uur in een bak met water zet. Wacht totdat de potgrond het water op heeft gezogen. Laat goed uitlekken en zet de kweekpot terug in de sierpot.
De meeste potgrond bevat voor minimaal 6 weken aan voedingsstoffen, voeg daarna zelf meststoffen toe. We raden je aan om minerale meststoffen zoals bijvoorbeeld Phostrogen plantenvoeding te gebruiken. Doe dit echter alleen in de groei- en bloeiperiode, hooguit tot september, daarna maakt de plant zich klaar voor de rustperiode (winter) en heeft ze geen mestbehoefte. Raadpleeg voor gebruik het etiket. Verwijder uitgebloeide bloemen voorzichtig met de hand om herbloei te bevorderen.
We zien dat Groene kamerplaten en Luchtzuiverende kamerplanten aan populariteit winnen. Een voorbeeld daarvan is de Monstera, maar ook de groene palmen zoals de Kentia Palm en Areca Palm zijn daar voorbeelden van. Van Oudsher zijn Aloe Vera en Vrouwentong of Sansevieria ook gewilde en gemakkelijk te verzorgen kamerplanten.
Het is verstandig om de bloempot van je kamerplant 2 cm groter te nemen dan de potmaat waarin hij wordt geleverd. Voor de meeste planten is het de beste keuze om de kamerplant in de kwekerspot te houden en deze simpelweg in je bloempot te plaatsen zodat het teveel aan water er ook weer uit kan. Veel planten kunnen niet goed tegen te veel water.