Eet je gezond met A.Vogel recepten
> Paprika cashewsoep met krokante kikkererwten topping
Paprika cashewsoep met krokante kikkererwten topping
- Tijd: 35 min
- Hoofdgerecht
- 4 p.
Wist je dat cashewnoten een heerlijke smaakmaker zijn voor in de soep? Naast dat cashewnoten gezonde vetten bevatten, geven ze een romige smaak aan je soep. Je topt de soep af met krokante, spicy kikkererwten voor een extra bite. Smakelijk eten!
Ingrediënten
Paprika cashewsoep
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika’s
- 1 winterpeen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram cashewnoten
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 liter Herbamare groente bouillon
- 100 ml kokosmelk
- 1 blik kikkererwten (265 gram uitlekgewicht)
Mexicaanse kruidenmix
- 1 theelepel Herbamare® Spicy
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel gemalen koriander
Hoe maak je
Eet je gezond met A.Vogel recepten
home > gezonde recepten > Paprika cashewsoep met krokante kikkererwten topping
Paprika cashewsoep met krokante kikkererwten topping
- Tijd: 35 min
- Hoofdgerecht
- 4 p.
Wist je dat cashewnoten een heerlijke smaakmaker zijn voor in de soep? Naast dat cashewnoten gezonde vetten bevatten, geven ze een romige smaak aan je soep. Je topt de soep af met krokante, spicy kikkererwten voor een extra bite. Smakelijk eten!
Ingrediënten
Paprika cashewsoep
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika’s
- 1 winterpeen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram cashewnoten
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 liter Herbamare groente bouillon
- 100 ml kokosmelk
- 1 blik kikkererwten (265 gram uitlekgewicht)
Mexicaanse kruidenmix
- 1 theelepel Herbamare® Spicy
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel gemalen koriander
Hoe maak je paprika cashewsoep?
1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Dep de kikkererwten droog met een schone theedoek en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kikkererwten met 1 eetlepel olijfolie en Herbamare spicy naar smaak.
3.Bak de kikkererwten 30 minuten in de oven en schep regelmatig om. Maak ondertussen de ui, knoflook, paprika en winterpeen schoon en snijd deze in stukjes.
4.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika en winterpeen toe en bak deze kort mee.
5.Voeg de cashewnoten, tomatenblokjes, Mexicaanse kruidenmix en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook dit 15 minuten. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
6.Schep de soep in kommen, schenk de kokosmelk erover en maak het recept af met de krokante kikkererwten.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Eet je gezond met A.Vogel recepten
home > gezonde recepten > Paprika cashewsoep met krokante kikkererwten topping
Paprika cashewsoep met krokante kikkererwten topping
- Tijd: 35 min
- Hoofdgerecht
- 4 p.
Wist je dat cashewnoten een heerlijke smaakmaker zijn voor in de soep? Naast dat cashewnoten gezonde vetten bevatten, geven ze een romige smaak aan je soep. Je topt de soep af met krokante, spicy kikkererwten voor een extra bite. Smakelijk eten!
Ingrediënten
Paprika cashewsoep
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika’s
- 1 winterpeen
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram cashewnoten
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 liter Herbamare groente bouillon
- 100 ml kokosmelk
- 1 blik kikkererwten (265 gram uitlekgewicht)
Mexicaanse kruidenmix
- 1 theelepel Herbamare® Spicy
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel gemalen koriander
Hoe maak je paprika cashewsoep?
1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Dep de kikkererwten droog met een schone theedoek en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kikkererwten met 1 eetlepel olijfolie en Herbamare spicy naar smaak.
3.Bak de kikkererwten 30 minuten in de oven en schep regelmatig om. Maak ondertussen de ui, knoflook, paprika en winterpeen schoon en snijd deze in stukjes.
4.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika en winterpeen toe en bak deze kort mee.
5.Voeg de cashewnoten, tomatenblokjes, Mexicaanse kruidenmix en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook dit 15 minuten. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
6.Schep de soep in kommen, schenk de kokosmelk erover en maak het recept af met de krokante kikkererwten.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

?
1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2.Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Dep de kikkererwten droog met een schone theedoek en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kikkererwten met 1 eetlepel olijfolie en Herbamare spicy naar smaak.
3.Bak de kikkererwten 30 minuten in de oven en schep regelmatig om. Maak ondertussen de ui, knoflook, paprika en winterpeen schoon en snijd deze in stukjes.
4.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika en winterpeen toe en bak deze kort mee.
5.Voeg de cashewnoten, tomatenblokjes, Mexicaanse kruidenmix en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook dit 15 minuten. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
6.Schep de soep in kommen, schenk de kokosmelk erover en maak het recept af met de krokante kikkererwten.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
