
KERSENJAM AMARETTO
Roerdalen Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje metroomboter.
Bereidingstijd: 50 min.
DIT HEB JE NODIG:
- Sap van 1 citroen
- 30 ml amaretto
- 500 g geleisuiker speciaal
- 1 kg verse kersen (ongepit gewicht)
ZO GA JE TE WERK:
- Was de kersen en verwijder de steeltjes en de pitten.
- Halveer de vruchtjes en doe ze in een ruime pan.
- Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken (volg de aanwijzigen op de verpakking).
- Draai het vuur uit en roer er dan de amaretto door (Houd je niet van amaretto? Laat deze dan achterwege).
- Schep de jam direct in hete, schone jampotten en draai de deksels erop.
- Laat de potten rustig afkoelen.
