Roerdalen – Onder meer van de grootgrutters ALbert Heyn (AH) en Jumbo vernam het Roerdaljournaal.nl: onderstaand recept voor Kerst en/of Nieuwjaar


- HOOFDGERECHT
- 30 MIN + 12 UUR WACHTTIJD + 3 UUR STOVEN
- 4 PERSONEN
- **
- HOOFDGERECHT
- 30 MIN + 12 UUR WACHTTIJD + 3 UUR STOVEN
- 4 PERSONEN
- Wanneer je met nieuwjaar ( of kerst of een andere dag) L konijn klaar maakt is dit recept op ‘zuidelijke’ owijze eeno aanrader
- lIngrediënten 4 konijnenbouten2 laurierblaadjes4 kruidnagels4 uien10 peperkorrels500p ml natuurazijn300 ml water100 gr roomboter400 gr appelstroop200 gr ontbijtkoek
O
erBereidingL leg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water toe aande konijnenbouten. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast. Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade, dit wordt de saus. Verhit roomboter in een braadpan en bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg de marinade en appelstroop toe, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur.




Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en verwarm opnieuw.Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree.
ar maakt is dit recept op limburgse wijze een aanraderIngrediënten 4 konijnenbouten2 laurierblaadjes4 kruidnagels4 uien10 peperkorrels500 ml natuurazijn300 ml water100 gr roomboter400 gr appelstroop200 gr ontbijtkoekDirect in je mandje bij:J Wijntip van Gall & Gall:
Bekijk mijn wijntip bij
“Konijn op limburgse wijze”
Birthe van Meegeren – sommelierBereidingLeg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water toe aan de konijnenbouten. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast. Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade, dit wordt de saus. Verhit roomboter in een braadpan en bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg de marinade en appelstroop toe, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur.




Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en verwarm opnieuw.Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree.