Ga naar de inhoud

RoerdalJournaal

Het lokale nieuws voor Roerdalen

Menu
Menu

Roerdaljournaal.nl: recept feestdagen: konijn op ‘zuidelijke’ wijze

Geplaatst op 29 december 20213 januari 2022 door admin

Roerdalen – Onder meer van de grootgrutters ALbert Heyn (AH) en Jumbo vernam het Roerdaljournaal.nl: onderstaand recept voor Kerst en/of Nieuwjaar

  •  HOOFDGERECHT
  •  30 MIN + 12 UUR WACHTTIJD + 3 UUR STOVEN
  •  4 PERSONEN
  •  **

  •  HOOFDGERECHT
  •  30 MIN + 12 UUR WACHTTIJD + 3 UUR STOVEN
  •  4 PERSONEN
  •  
  • Wanneer je met nieuwjaar ( of kerst of een andere dag) L konijn klaar maakt is dit recept op ‘zuidelijke’ owijze eeno aanrader
  • lIngrediënten 4 konijnenbouten2 laurierblaadjes4 kruidnagels4 uien10 peperkorrels500p ml natuurazijn300 ml water100 gr roomboter400 gr appelstroop200 gr ontbijtkoek

O

erBereidingL leg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water toe aande konijnenbouten. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast. Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade, dit wordt de saus. Verhit roomboter in een braadpan en bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg de marinade en appelstroop toe, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur. 

Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze

Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en verwarm opnieuw.Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree.

  • VLEES
  • HOOFDGERE

ar maakt is dit recept op limburgse wijze een aanraderIngrediënten 4 konijnenbouten2 laurierblaadjes4 kruidnagels4 uien10 peperkorrels500 ml natuurazijn300 ml water100 gr roomboter400 gr appelstroop200 gr ontbijtkoekDirect in je mandje bij:J Wijntip van Gall & Gall:

Bekijk mijn wijntip bij
“Konijn op limburgse wijze”

Birthe van Meegeren – sommelierBereidingLeg de konijnenbouten in een schaal en snijd de uien in grove stukken. Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, azijn en water toe aan de konijnenbouten. Dek af en laat minimaal een nacht marineren in de koelkast. Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog. Bewaar de marinade, dit wordt de saus. Verhit roomboter in een braadpan en bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg de marinade en appelstroop toe, zet het vuur laag en sudder de bouten gaar in ongeveer 3 uur. 

Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze
Konijn-op-Limburgse-wijze

Haal de konijnenbouten uit de pan, zeef het stoofvocht en schenk terug in de pan. Brokkel de ontbijtkoek in de saus, zo gebruik je de ontbijtkoek om de saus te binden tot de gewenste dikte. Breng eventueel op smaak met extra appelstroop. Leg de konijnenbouten in de saus en verwarm opnieuw.Serveer bijvoorbeeld met rode kool, spruitjes en aardappels uit de oven. Ook lekker met aardappelpuree.

  • VLEES
  • HOOFDGERE

Recente berichten

  • Roerdaljournaal.nl: Nog 24 schutterijen waarvan maar 2 Belgische, in eindfinale OLS 2022 as zaterdag
  • Roerdaljournaal .nl: etappezege voor Groenewegen
  • Roerdaljournaal.nl: Inflatiein juni 2022: liefst 9,9 %, aldus meldt Amsterdamse goudhandelaar Doyer en Kalff
  • Roerdaljournaal.nl: Adempauze of einde oorlog 2022: Rusland valt Oekraine binnen
  • Roerdaljournaal.nl: Tips: zo val je heel snel in slaap

Recente reacties

  • Roerdaljournaal.nl: Recept: hoe maak ik Speculaas Crumble? – RoerdalJournaal op Roerdaljournaal.nl: Recept: hoe maak ik Speculaas Crumble?

Archieven

  • juli 2022
  • juni 2022
  • mei 2022
  • april 2022
  • maart 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augustus 2021
  • juli 2021
  • juni 2021
  • januari 2021

Categorieën

  • Geen categorie

Meta

  • Inloggen
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org

/

© 2022 RoerdalJournaal | Aangedreven door Minimalist Blog WordPress thema