Recept: gemakkelijke pasta met kip en Boursin
Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Mediterraan
Ingrediënten
150 gram penne rigate
1 scheutje vloeibare margarine of olijfolie
200 gram kipfilet
1 ui
1 courgette
1 rode paprika
1 kuipje boursin cuisine knoflook en fijne kruiden
zout en peper uit de molen
parmezaan om te raspen
Materialen
Wok of hapjespan
Bereiden
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water al dente. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de uien in kwarten en vervolgens in plakjes. Snijd de courgette in schuine plakken en deze weer in reepjes. Snijd de paprika in de lengte in kwarten, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de kwarten dwars in reepjes.
Verhit de margarine of olie in de wok of hapjespan en bak de kipreepjes snel bruin op hoog vuur. Schep ze uit de pan. Roerbak nu uien, paprika en courgette op hoog vuur tot ze zacht zijn maar nog wel beet hebben. Voeg de kip toe en de boursin en warm alles door. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af maar houd een lepel kookvocht achter om de saus iets mee te verdunnen. Schep de pasta door de saus en warm nog even door.
Serveer heet, eventueel bestrooid met geschaafde parmezaan.
Lekker met tomatensalad